Takmålning Stockholm - Dags för en uppfräschning? Vi hjälper dig

Målning med bra färg för ett hållbart resultat

Med tidens gång och årstidernas påfrestningar kan även det mest tåliga plåttaket börja visa tecken på slitage. Det är här vi på Takjour kommer in i bilden! Vårt breda utbud av taktjänster omfattar bland annat takmålning som dels ger taket en snyggare finish, och dels förlänger dess livslängd. Oavsett om du är en husägare som vill skydda din bostad på bästa sätt – eller en fastighetsförvaltare som vill bevara värdet på fastigheten – är vi redo att hjälpa dig med takmålning i Stockholm. Läs vidare för att upptäcka de många fördelarna!

Takmålning i Stockholm - så går det till

Vi har som takmålare i Stockholm lång erfarenhet av att hjälpa såväl företag som bostadsrättsföreningar, förvaltare och privatpersoner med att skydda sina plåttak genom takmålning. Vi strävar alltid efter att hålla en öppen och nära kommunikation med våra kunder för att säkerställa att alla behov och önskemål tillgodoses på bästa sätt. När vi utför takmålning i Stockholm har vi en tydlig process som vi följer noga för att kunna säkerställa ett bra resultat. Först och främst rekommenderar vi att taket högtryckstvättas med minst 500 bar för att garanterat avlägsna all lös färg. Vi använder sedan moderna tvåkomponentsfärger som är utvecklade för att klara det nordiska klimatets påfrestningar. Dessa färger kan dessutom appliceras vid låga temperaturer, vilket förlänger målningssäsongen och bidrar till att vi kan hjälpa fler kunder. Allt arbete sker givetvis med förstklassig säkerhetsutrustning och minimal nedsmutsning.

Hur gynnas ditt plåttak av en ommålning?

Att måla plåttak kommer med en rad olika fördelar. En av de mest påtagliga fördelarna är att det kan förlänga takets livslängd avsevärt. Genom att agera i tid när den gamla skyddsfärgen börjar flagna kan du undvika rostangrepp och de kostsamma vattenskador som kan följa i dess spår. Den nya färgen skapar nämligen en skyddande barriär mot väder och yttre påverkan, vilket i sin tur förhindrar att rost och korrosion får fäste. Detta gör att taket kan behålla sin struktur och styrka en betydligt längre tid. Vidare bidrar takmålningen även till en betydande förbättring av fastighetens energieffektivitet, resultera i en mer behaglig inomhusmiljö och sänka energikostnaderna.

 

Ett målat plåttak ger såklart även din fastighet ett fräschare och mer estetiskt tilltalande utseende, vilket i sin tur kan öka dess värde och locka potentiella köpare eller hyresgäster. Den visuella upprustningen som takmålning medför är särskilt viktig i en storstad som Stockholm. Med ett nymålat plåttak kan din fastighet helt enkelt skilja sig från mängden och ge ett inbjudande och välvårdat intryck till alla förbipasserande.

Vanliga frågor och svar om takmålning

Hur ska man rengöra taket före en takmålning?

Grundlig rengöring ger bästa resultat. En grundlig rengöring är avgörande för att färgen ska fästa på underlaget. Traditionell högtryckstvätt med 300-500 bars tryck har visat sig vara otillräckligt. Takjour högtryckstvättar upp till 1200 bars tryck för att säkerhetsställa bästa resultat och självklart anpassas trycket efter takets kondition.

Vilka är fördelarna med att måla om sitt plåttak?

Takmålning kommer med en rad olika fördelar – inklusive längre hållbarhet, förbättrad energieffektivitet och ett mer estetiskt tilltalande utseende.

Vilka färger använder Takjour när vi ska måla tak?

Vi på Takjour använder högkvalitativa tvåkomponentsfärger som är speciellt utvecklade för att klara av det nordiska klimatet. Färgerna kan appliceras på olika takmaterial och vid låga temperaturer, vilket förlänger målningssäsongen.

ALLTID FASTA PRISER MED BRA GARANTIER

Kontakta oss för en kostnadsfri offert