Taksäkerhet – Vikten av att ha ett säkert tak

Ett säkert tak

Är en av de viktigaste faktorerna för att skydda ditt hem eller företag från skador. Taket utsätts för olika typer av påfrestningar som kan leda till allvarliga problem om det inte underhålls ordentligt. I denna artikel kommer vi att diskutera vikten av att ha ett säkert tak och vad du kan göra för att säkerställa att ditt tak är i bra skick.

 

  1. Kontrollera taket regelbundet Det första steget för att ha ett säkert tak är att kontrollera det regelbundet. Genom att inspektera taket från marken eller från en stege kan du upptäcka eventuella problem som kräver åtgärder. Kolla efter tecken på skador, såsom sprickor, bucklor eller saknade takpannor.

  2. Håll taket rent och fritt från löv och skräp Ett rent tak är också ett säkert tak. Löv och skräp kan blockera avloppsrännor och dräneringssystem, vilket kan leda till att vatten samlas på taket och orsakar läckage eller skador på takkonstruktionen. Så se till att hålla taket rent och fritt från skräp.

  3. Ta bort snö från taket under vintern Under vintern kan snö och is orsaka problem för taket. Tung snöbelastning på taket kan orsaka takras och skador på takkonstruktionen. Genom att ta bort snö från taket regelbundet kan du undvika dessa problem.

  4. Använd säkerhetsutrustning Om du ska klättra upp på taket för att inspektera det eller för att utföra underhållsarbete är det viktigt att använda rätt säkerhetsutrustning. Se till att du har en säkerhetssele och att du har rätt utbildning för att arbeta på höjder.

  5. Anlita en professionell takläggare Om du är osäker på hur du ska kontrollera ditt tak eller om du har upptäckt skador som kräver reparationer, är det bäst att anlita en professionell takläggare. De har erfarenhet och kunskap om hur man inspekterar och reparerar tak på ett säkert sätt.

Vi på Takjour Entreprenad AB är specialiserade på takläggning och takskottning i Stockholm. Vi har erfarna takläggare och använder moderna verktyg och tekniker för att se till att ditt tak är säkert och i bra skick. Kontakta oss idag för att boka en inspektion av ditt tak eller för att få en offert för takläggning.

Taksäkerhet är av stor vikt

När det kommer till att skydda ditt hem eller företag mot skador. Ett tak som inte är säkert kan orsaka allvarliga problem, såsom takras och läckage, som i sin tur kan leda till höga reparationskostnader och skador på egendom och människor. Att ha ett säkert tak är också avgörande för att skydda din investering och för att öka livslängden på ditt tak. Genom att utföra regelbunden takskötsel, såsom att ta bort snö och löv från taket, inspektera taket regelbundet och använda säkerhetsutrustning när du arbetar på taket, kan du se till att ditt tak är i gott skick och säkert för alla som vistas i närheten. Hos Takjour Entreprenad AB kan vi hjälpa dig att säkerställa att ditt tak är säkert och i gott skick genom våra takläggning och takskottningstjänster i Stockholm.

 

Snörasskydd

Snörasskydd hindrar snö och is från att okontrollerat rasa ner från taket. Även arbetet med att avlägsna snö och is från taket kan utföras under mer kontrollerade former. Med snörasskydd behöver taket inte heller renskottas lika ofta.

Gångbryggor

Enligt arbetsmiljölagen ska gångbryggor finnas för att man säkert ska kunna förlytta sig på taket. Gångbryggor är även godkända för infästning av livlina. Det är viktigt att besiktiga befintliga gångbryggor. Många gamla gångbryggor är uttjänta och kan behövas bytas ut.

Takstegar

Takstegar används för att man ska kunna förflytta sig säkert från gångbryggan till takfoten, vilket ökar säkerheten vid servicearbeten på tak. Ett uppskattat sätt att hjälpa personer som har taket som arbetsplats, t.ex. snöskottare. Takstegar är dessutom krav enligt arbetsmiljölagen.

Plattformar

Arbetsplattformar ska finnas på samtliga skortstenar med en arbetshöjd högre än 1,2 lpm för att t.ex. skorstensfejare ska kunna utföra sitt arbete på ett säkert sätt. Vår materialleverantör är CW Lundberg i Mora.

taksäkerhet-stockholm-sverige-bäst

Alltid fasta priser med bra garantier.

Är du människa? (Skriv ja)

Ring oss

08-428 711 74

Vår mejl

info@takjour.se

Hitta oss

Skälderviksplan 2
120 60 Årsta

Innehåll
Läs mer: