Takmålning av Takjour till rött tak

Vänta inte tills rosten syns – vi hjälper dig med takmålning

Genom takmålning kan du förnya plåttaket på din villa eller fastighet – till en bråkdel av kostnaden för ett takbyte. Vi på Takjour har lång erfarenhet av att skydda plåttak från rostbildning, och genom åren har vi hjälpt såväl privatpersoner som företag och bostadsrättsföreningar att förlänga livslängden på sina plåttak i Stockholm. Hur vet man egentligen att ett plåttak är i behov av målning, och hur går arbetet till? Vilka fördelar ger takmålning i det långa loppet? Här går vi igenom allt som är värt att veta!

Så vet du att det är dags för takmålning

Om din villa eller fastighet har ett äldre plåttak – vilket många byggnader i Stockholm har – är det viktigt att låta måla om taket med jämna mellanrum. Plåttak är väldigt tåligt och kan dessutom återvinnas när det väl har sjungit på sista versen, men trots det kräver taket visst underhåll för att du ska få ut så mycket som möjligt av det. Det tar ganska lång tid för takplåt att rosta igenom helt och hållet, men läckage kan ändå uppstå vid svaga punkter. Väldigt små skador eller repor kan räcka för att plåten långsamt ska börja rosta, och om du inte stoppar detta i tid kan korrosionen sprida sig. Om du upptäcker att den gamla färgen på ditt plåttak börjat flagna är det hög tid för en takmålning, eftersom det betyder att motståndskraften är nedsatt.

På vilket sätt gynnas ett plåttak av takmålning?

Att lägga om taket helt och hållet kostar ungefär tre gånger så mycket som en takmålning. Takmålning är ett viktigt underhåll som förlänger dess livslängd, och gör att du inte behöver byta ut taket lika ofta. Fördelarna med takmålning är många, till exempel:

  • att skadliga växter som lava och alger inte får fäste lika lätt
  • att takbeklädnaden skyddas mot rostskador
  • att snö glider av lättare
  • att utseendet på fastigheten förhöjs.

Kontakta oss för förstklassig takmålning

Att använda rätt metoder och rätt typ av färg är A och O för en lyckad takmålning i Stockholm, annars finns det risk att färgen fort börjar lossna igen. Innan målningen påbörjas är det därför viktigt att högtryckstvätta plåttaket för att avlägsna lös färg, smuts och växtligheter, och på så vis optimera hållbarheten av den nya takfärgen. Vi på Takjour kan givetvis hjälpa till med detta, och då använder vi ett tryck mellan 700-1200 bar beroende på takets förutsättningar. Efter detta är det dags för målning, och vi använder oss av färger som tål både svåra väderleksförhållanden och låga temperaturer. Det betyder att arbetet kan utföras under de flesta tider på året, och att taket inte behöver stå och flagna under längre perioder. Färgerna vi använder garanterar ett utmärkt resultat på såväl zink som stål och industriellt målade ytor.