Takomläggning av rött tak

Vi kan hjälpa dig med takomläggning

Att äga en villa, fastighet eller ett fritidshus kommer med stort ansvar. Ett av flera viktiga ansvarsområden är att se efter takets skick. Att taket har god kvalitet är en grundförutsättning för ett starkt och välmående hus, eftersom det annars riskerar att drabbas av fuktskador och andra problem. Men hur vet man att det är dags för ett takbyte egentligen? Här går vi igenom vilka tecken du bör hålla utkik efter, och varför du bör anlita oss på Takjour för takomläggning i Stockholm.

Så vet du att taket behöver läggas om

När behöver taket läggas om? Det gäller att vara uppmärksam på konstig lukt, mörka fläckar och murket trä. Det är tre tydliga tecken på att något inte är som det ska och att du behöver lägga om taket. Om du inte upptäcker några synliga tecken som dessa kan du gå upp på vinden när det regnar för att genomföra en liten inspektion. Innertaket ska då vara ljust, torrt och dofta friskt. Om så inte är fallet, eller om du ser att det läcker in vatten eller blåser in mycket kall luft, betyder det oftast att taket måste läggas om.

Med det sagt kan man även vilja lägga om taket av rent estetiska skäl – exempelvis om man vill skapa ett enhetligt, fräscht intryck i samband med fasadmålning. Takomläggning kan också höja husets marknadsvärde inför en försäljning, både av estetiska och funktionella skäl. 

En annan sak som kan vara bra att tänka på är att olika tätskikt som till exempel plåt eller tegel har olika lång livslängd. Ett taks hållbarhet beror också på om det har fått kontinuerligt underhåll och att tegelplattor har bytts när de ska. 

Därför ska du välja Takjour för takomläggning

Vi på Takjour är experter på takomläggning i Stockholm. Vår erfarenhet och expertis gör att vi med glädje tar oss an både mindre och större projekt – över hela huvudstaden. Genom åren har vi hjälpt såväl privatpersoner som företag att ge sina bostäder eller fastigheter bästa möjliga motståndskraft mot väder och vind, och ett mer estetiskt tilltalande utseende. Oavsett om det gäller plåttak, betongtak, koppartak, shingeltak eller papptak kan du vara säker på att vi utför arbetet enligt rådande branschregler. Vi samarbetar dessutom med de bästa leverantörerna på marknaden, vilket betyder att materialet når upp till högsta kvalitet.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert redan idag

Misstänker du att det är hög tid för en takomläggning i vår eller sommar? Tveka i så fall inte att ta kontakt med oss. Vi på Takjour kommer ut till dig så fort som möjligt och gör en kostnadsfri inspektion av ditt befintliga tak, och ger dig sedan en offert på arbetet. Beroende på dina behov kan vi även erbjuda en mängd olika tillval, exempelvis åtgärder på innertaket eller installation av snörasskydd. Vi skräddarsyr helt enkelt en lösning som passar just dina behov!

Vanliga frågor och svar om takomläggning

Hur vet man att det är dags för takomläggning?

Om taket är sönder behöver det naturligtvis läggas om. Andra tecken på att det är dags för takomläggning är dålig lukt, murket trä och mörka fläckar, antingen under takpannorna eller uppe på vinden.

Vad kostar en takomläggning?

Det är svårt att säga på rak arm vad en takomläggning kostar, eftersom inget projekt är det andra likt. Vi på Takjour erbjuder därför en kostnadsfri inspektion till dig som kund, och därefter kan du få en offert på arbetet.

Varför ska du anlita Takjour för takomläggning?

Takjour har den kompetens och erfarenhet som krävs för att utföra takbyten på ett branschmässigt och hållbart sätt. Vi utför takarbeten för såväl företag som privatpersoner, och tar oss både stora och små projekt. Tack vare att vi samarbetar med de bästa leverantörerna på marknaden kan du räkna med ett förstklassigt resultat.